Otvoren kamp za mlade u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Otvoren kamp za mlade u Velikom Gradištu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Na košarkaškim terenima na Srebrnom jezeru sinoć je ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević svečano otvorio kulturno-obrazovni kamp za mlade iz dijaspore i regiona.

Ministar je istakao da je Veliko Gradište najbolji primer kako opština treba da radi i da gradi odnose sa svojim sunarodnicima koji žive van lokalne samouprave.

On je  napomenuo da očekuje nastavak saradnje kao i da će početkom naredne godine biti organizovan sledeći kamp sa još više mališana jer su oni, kako je rekao, najbolji čuvari našeg identiteta. Poručio im je da je Vlada Republike Srbije uvek tu da pomogne i ulaže u razvoj i apelovao na njih da se druže, nauče srpski jezik, kulturu i istoriju.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, podsetio je da je cilj druženja da mladi upoznaju Srbiju, a ovom prilikom će, pored Srebrnog jezera, obići lepote i znamenitosti Velikog Gradišta i okoline.

Kulturno-obrazovni kamp u Velikom Gradištu, u kome učestvuje više od 120 dece, organizuje se od 10. do 14. septembra i ima za cilj da mlade iz dijaspore i regiona upozna sa ovom opštinom, ali i da unapredi saradnju Srba iz regiona i dijaspore i matice kroz kulturno-obrazovne aktivnosti i druženja mladih.

Nakon otvaranja kampa održan je i koncert Ane Bebić.

To Top