Otvoren Sajam farmacije u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Otvoren Sajam farmacije u Požarevcu

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Sportskom centru Požarevac otvoren prvi Sajam farmacije u organizaciji Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“.

Po rečima direktorke, Tatjane Činč, danas se obeležava Svetski dan farmaceuta – zdravstvenih radnika koji obavljaju jednu od najplemenitijih profesija.

„Sajam farmacije je prilika da naši sugrađani obave pregršt besplatnih preventivnih pregleda i upoznaju se sa vrhunskim preparatima farmaceutskih kuća. Merenje gustine kostiju, nivoa glukoze u krvi, krvni pritisak, kompozicija tela, očni pritisak, određivanje stepena suvoće oka, savetovanje sa dermatologom o kožnim problemima, vitaminsko-mineralni status, samo su neke od usluga koje će posetioci sajma danas moći da urade u Sportskom centru Požarevac“, najavila je Činč.

Možete obaviti i preventivne preglede

Zamenik gradonačelnika, Predrag Mijatović, istakao je da je ovaj sajam prilika za sve Požarevljane da se upoznaju sa proizvodima, nešto nauče, zaštite svoje zdravlje i oplemene život.

„Sajam farmacuta prvi put se održava u Požarevcu i vidim ga kao tradiciju u narednom periodu“, rekao je Mijatović i dodao da će grad uvek podržati ovakve aktivnosti.

Sajam farmacije trajaće do 16 časova.

To Top