Otvorena izložba ,,Ljubavi nikada previše’’

Požarevac

Događaji

Otvorena izložba ,,Ljubavi nikada previše’’

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti predstavljena je retrospektivna izložba slika ,,Ljubavi nikada previše“, autora Vojka Aleksića.

Marina Radosavljević, viši kustos Narodnog muzeja u Požarevcu, dala je kritički osvrt ove izložbe.

„Fantastični svet slika Vojka Aleksića kroz osećaj dvosmislenosti iskoračuje u san i podsvest putem simbioze misli i duha, filozofije i umetnosti. Neobična ikonografija, uglavnom pustih predela i arhitekture, dopunjena telima poput lutki, senkama i predmetima, postala je odraz Aleksićeve tajanstvene dimenzije postojanja. Vizuelno izmeštanje i utisak nestvarnosti negovano godinama kroz brojne cikluse, svrstalo je Vojka Aleksića u umetnike posvećene utemeljenju svoje prepoznatljive umetnosti kao opipljive vizije nematerijalnih filozofskih koncepata i životnih dešavanja“, rekla je ona.

 

Marina Radosavljević i Vojko Aleksić

Vojko Aleksić, rođen je 1953. godine u Požarevcu. Radio je kao profesor Sociologije i Ustava i prava građana u srednjim školama. Do sada je imao četiri samostalne izložbe i dosta kolektivnih. Učesnik je više likovnih kolonija, neke je i organizovao. Član je Udruženja likovnih stavaralaca „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca i u jednom mandatu bio je i predsednik Udruženja.

Izložba je otvorena za posetioce do 23. marta. Ulaz je slobodan.

To Top