Otvorena izložba „Pet priča“

Požarevac

Kultura

Otvorena izložba „Pet priča“

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je audio-vizuelna izložba pod nazivom “Pet priča”.

„Pred nama je jedna nesvakidašnja izložba mladog umetnika rođenog u  Smederevu, sa umetničkim pseudonimom Miliseknd. Umetnik je odrastao u Srbiji, ali je kao nagrađen i talentovan učenik dobio priliku da obrazovanje nastavi u Americi gde sada studira i stvara. Reč je o izložbi pod nazivom „Pet priča“ koju čini audio-vizuelna instalacija sastavljena od fotografija na platnu i pet piramida sa stranicama poput ogledala gde svaka piramida donosi po jednu priču. One zajedno čini jedinstven doživljaj zvuka i slike”, kaže Marina Radosavljević, viši kustos.

Marina Radosavljević i Miliseknd

Izložba je interaktivne prirode, tako da su posetioci direktno povezani sa radom. Pet priča koje su promenile autora kao umetnika kao i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet nesvakidašnjih instrumenata koji će dati audio i vizuelni “feedback” posetiocu, gde posetilac postaje jedno sa radom.

“U okviru izložbe predstaviću koncepte koji su promenili mene kao umetnika, kao osobu, kao i moj pogled na zemlju u kojoj sam odrastao. Osećam dužnost da ove price, odnosno svoje istine, kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, razmišljate kritično i ukoliko imate strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, da je pratite svim srcem”, rekao je Miliseknd, autor izložbe.

„Zadatak“ svakog posetioca je da, pošto čuje priču, sam stvori doživljaj odslušanog koji će mu biti vidljiv u ogledalu u vidu njegovog izraza lica tj. njegove reakcije na percepiranje same priče. Na ovaj način publika biva uključena u ovu zanimljivu umetničku kreaciju gde posetilac osim običnog posmatrača postaje i saučesnik umetničkog događaja.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 4. marta.

To Top