Otvorena izložba strip crteža u Petrovcu

Petrovac

Kultura

Otvorena izložba strip crteža u Petrovcu

Foto: Zavičajni muzej

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji Zavičajnog muzeja Petrovac na Mlavi u petak je otvorena samostalna izložba strip crteža, autora Zorana Jankovića, pod nazivom „Da je strip crtati lako, crtao bi ga svako“.

Izložba je upriličena povodom osme manifestacije „Strip 9. Trip“ koja se organizuje u čast Božidara Bože Veselinovića, jednog od najpriznatijih ilustratora i crtača stripa druge polovine XX veka na domaćim prostorima, čiji se Legat čuva u okviru Likovne zbirke muzeja u Petrovcu.

Strip crteže Zorana Jankovića svi zainteresovani moći će da pogledaju do 12. maja.

O autoru izložbe

Zoran Janković je rođen 1978. godine u Šapcu, gde je završio srednju umetničku školu. Od 2017. godine živi i radi u Somboru. Izlagao na više kolektivnih izložbi u Šapcu, Beogradu, Kragujevcu, Leskovcu i Velesu (Severna Makedonija), kao i na samostalnim izložbama u Somboru i Subotici. Jedan je od osnivača strip magazina „Eon“ iz Šapca. Poslednje tri godine vodi školu stripa i ilustracije koju organizuje Klub ljubitelja stripova Sombor.

Od 2014. godine profesionalno crta stripove za različite nezavisne izdavačke kuće, uglavnom sa područja SAD: "Project Neo City" (Eon, Šabac), "Žetva " (Parabellum, Banja Luka, RS), "T.I.T.S" (Transmigrant Productions, USA), "Mad Man Kev" (Doomsday TV, USA), "Electronic Saviors" (Creamy Rat Studios, USA), "Mean Guns" (Creamy Rat Studios, USA), "Synthcore Dreams" (Creamy Rat Studios, USA), "The Fallen" (Albertosaurus Entertainment, USA).

To Top