Ko lista je dobila najviše glasova u Petrovcu, Ranovcu, Ramu, Klenju i Oreovici?

Braničevo

Politika

Koja lista je dobila najviše glasova u Petrovcu, Ranovcu, Ramu, Klenju i Oreovici?

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema preliminarnim rezultatima objavljenim na sajtu Republičke izborne komisije, na ponovljenim izborima u jednom mestu u Braničevskom okrugu pobedila je lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, a u svim ostalim „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

U Petrovcu na Mlavi pravo glasa na ponovljenim izborima koji su održani danas imao je 1.341 birač. Na biračkom mestu 36 u Ranovcu birači su glasali samo za narodne poslanike, a na glasanje je izašlo 45,8 odsto glasača.

Najveći broj glasova, tačnije 128, dobila je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, dok je upola manje glasova osvojila lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ – 66.

Lista „Boško Obradović - Srpski pokret Dveri – POKS“ dobila je četiri glasa, „Suverenisti“ tri, „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ dva, a po jedan glas dobile su liste „Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju“, „Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici“, „Moramo“ i lista „Ruski manjinski savez“.

Na biračkom mestu 31 u Petrovcu ponovljeni su predsednički i parlamentarni izbori, a izlaznost je bila 32,8 odsto.

Na parlamentarnim izborima najveću podršku glasača dobila je takođe lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, ukupno 124 glasa, na drugom mestu je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa 43, a na trećem „Ruski manjinski savez“ sa 32 glasa.

Značajno manju podršku glasača dobile su sledeće liste: „Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju“ 15, „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ 10, „Boško Obradović - Srpski pokret Dveri – POKS“ osam, „Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici“ šest i „Moramo“ četiri. Ostale liste imaju dva, jedan ili nijedan glas.

Što se predsedničkih izbora tiče, najveći broj glasova dobio je Aleksandar Vučić – 164, sledi Zdravko Ponoš sa 29, potom Boško Obradović sa 16 i Milica Đurđević sa 14. Manje od 10 glasova osvojili su ostali kandidati: Miloš Jovanović osam, Biljana Stojković sedam, Miša Vacić tri i Branka Stamenkovski dva.

U Velikom Gradištu izbori su ponovljeni samo u Ramu na biračkom mestu broj 25, gde je pravo glasa imalo 238 birača, a na glasanje je izašlo 114. 

Ubedljivu podršku dobio je kandidat SNS Aleksandar Vučić – 104 glasa, na drugom mestu je Boško Obradović sa tri glasa, po dva glasa osvojili su Biljana Stojković i Milica Đurđević, a jedan Zdravko Ponoš.

Izbori za narodne poslanike ponovoljeni su i u Klenju, opština Golubac, na izbornom mestu 29. Pravo glasa imalo je 168 građana, a glasalo je 62.

Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ osvojila je 34 glasa, „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ 11, „Ruski manjinski savez“ sedam, „Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ tri, po dva glasa liste „Moramo“ i „Boško Obradović - Srpski pokret Dveri – POKS“, a svega jedan glas izborna lista „Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju“.

Parlamentarni izbori ponovljeni su na jednom biračkom mestu u opštini Žabari, tačnije u školi u Oreovici (21). Pravo glasa imala su 232 građana, a na glasanje je izašlo njih 60. 

Najveći broj glasova – 31 osvojila je lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, a na drugom mestu je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ sa 20 glasova. Tri glasa dobila je izborna lista „Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici“, dva „Suverenisti“, a jedan glas lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

To Top