Otvorena „Zimska izložba slika”

Požarevac

Kultura

Otvorena „Zimska izložba slika”

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

Izloženo 39 umetničkih dela članova ULIS-a „Milena Pavlović Barili”.

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je „Zimska izložba slika“ likovnog udruženja sa najdužom tradicijom u Požarevcu - ULIS-a „Milena Pavlović Barili”. 

„Ove godine se obeležava vredna godišnjica ovog požarevačkog likovnog kluba - 70 godina neprekinute tradicije stvaranja i negovanja likovne umetnosti. Sve je započelo davne 1951. godine kada je grupa entuzijasta slikara amatera osnovala klub ljubitelja slikarstva, a stiglo se do danas kada ovo sad već Udruženje čine, osim slikara amatera, i akademski likovni umetnici. Primetno je da ULIS „Milena Pavlović Barili“ poslednjih godina nastoji da okupi što više mladih školovanih umetnika koji polako uvode Udruženje u savremene tokove vizuelnih umetnosti, dok samo Udruženje, sa svoje strane, nastoji da afirmiše i promoviše ove mlade umetnike“, rekla je Marina Radosavljević, istoričar umetnosti Narodnog muzeja u Požarevcu.

Ovom izložbom prikazano je zajedništvo slikara figurativnog iskaza kao i umetnika raznih vidova apstraktnog prelamanja dela. Pored prirode, koja je uvek prisutna kao nadahnuće i inspiracija, učesnici su predstavili posebno poimanje sveta koje nije uvek odraz stvarnosti koju vidimo oko sebe, već odraz unutrašnjeg sveta stvaraoca. Dela nastaju u težnji i želji da se prikažu najdublje emocije, potvrdi sopstvena ličnost, ali i kao prasak talenta. 

Izložba je otvorena do 11. februara. Ulaz u galeriju je slobodan. Prilikom dolaska obavezno je pridržavanje svih preventivnih mera zaštite protiv virusa kovid 19.

To Top