OTVORENE SVEČANOSTI: Milivojev štap pripao Milici Đorđević

Požarevac

Događaji

OTVORENE SVEČANOSTI: Milivojev štap pripao Milici Đorđević

Foto: CZK Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Počele 17. amaterske glumačke svečanosti ,,Milivojev štap i šešir’’ u čast velikog glumca, Milivoja Živanovića, rođenog u Požarevcu. Obe nagrade dodeljene glumicama.

Zbog loše epidemiološke situacije festival se održava onlajn na jutjub kanalu Centra za kulturu Požarevac. Prva na repertoaru bila je predstava ,,Totovi“ Akademskog pozorišta Studenskog kulturnog centra Kragujevac.

Ova predstava oslikava prirodu običnih ljudi i njihovu težnju za opstankom koja se suprotstavlja očuvanju ljudskog dostojanstva. Režiju potpisuje Kostadin Stojadinov, a uloge tumače glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra: Ilija Ivanović, Nevena Terzić, Julija Vučković, Aleksa Svilarov, Tatjana Nikolić, Milica Đorđević i Aleksa Mogić.

,,Tema predstave ogleda se u običnom čoveku u vreme velikog ratnog stradanja. Hteli smo da pokažemo kako se mali čovek bori za svoju porodicu i pravdu. Želeli smo da uklopimo celokupnu predstavu u jednu univerzalnu priču, u kojoj bi prevazišli samu priču o ratu“, rekao je reditelj Kostadin Stojadinov za E-Braničevo.

O najboljim glumcima odlučuje tročlani žiri koji radi u sastavu: Vesna Stanković – glumica, Ljiljana Dabić - direktorka fondacije „Milenin dom - galerija Milene Pavlović Barili“ i Vera Zarić Mitrović - direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

Žiri je doneo je odluku da za slikovito prikazani lik nagradi Juliju Vučković za ulogu Agike Tot, a za glumicu večeri Milicu Đorđević za ulogu gospođice Gizi Geze, koja je dobila Milivojev štap.

Svake večeri proglašava se najbolji glumac koji osvaja repliku Milivojevog štapa, dok na kraju festivala žiri proglašava najboljeg glumca svečanosti koji dobija Milivojev šešir i tako kompletira nagradu.

Sledeća predstava biće emitovana večeras u izvođenju amaterskog pozorišta ,,Šmiranti’’ iz Novog Sada pod nazivom ,,Luda lova’’.

>>FESTIVAL ,,MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR’’ OD 22. FEBRUARA<<

To Top