Ove školske godine upisano manje đaka prvaka

Požarevac

Društvo

Ove školske godine upisano manje đaka prvaka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Većina osnovnih i srednjih škola u Požarevcu broji manje upisanih prvaka u odnosu na prošlu godinu, pokazuje izveštaj o upisu učenika koji se našao pred požarevačkim odbornicima na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta.

Prema podacima osnovnih škola o broju upisanih učenika, u prvi razred krenulo je njih 655, što je za 11 manje u odnosu na prošlu godinu.

 Najviše prvaka je upisano u Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić”, ukupno 127, što je za 42 učenika više nego prošle godine. Najveće smenjenje broja upisanih učenika osetile su škole ,,Kralj Aleksandar I”, gde je upisano 98 đaka, odnosno 14 manje nego prošle godine, kao i ,,Jovan Cvijić” u Kostolcu sa ukupno upisanih 122 prvaka, što je za 30 manje. Ostale škole takođe imaju blago smanjenje broja upisanih đaka.

Broj upisanih učenika u prvi razred srednje škole na trećem stepenu stručne spreme ove godine je 197, a prethodne je bio 216, dok je na četvrtom stepenu sada 759, a bio je 716.

Iako je u većini srednjih škola smanjen broj upisa, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ ima 111 upisanih učenika u prvi razred, što je za 49 više u odnosu na prethodnu godinu. Prvi razred Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ upisalo je za osam đaka više nego prošle godine.

Najveće smanjenje u broju upisanih učenika osetila je ,,Požarevačka gimnazija” koja je upisala 27 učenika manje ove godine.

To Top