Paketi spremni, iz Sportskog centra Požarevac kreće raspodela

Požarevac

Društvo

Paketi spremni, iz Sportskog centra Požarevac kreće raspodela

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ukupno će biti podeljeno 14.727 paketa hrane i sredstava za higijenu na teritoriji Požarevca i Kostolca.

Penzioneri koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, lica koja su nezaposlena a prijavljena u evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Požarevcu zaključno sa 31.martom tekuće godine, invalidi po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnici jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje dve godine bili u evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga dobiće pakete pomoći.

Paketi su finansirani iz budžeta grada Požarevca, a vrednost svakog paketa pojedinačno je 3.000 dinara.

“Grad Požarevac je izdvojio značajna sredstva za organizovanje ovakve vrste pomoći građanima koji imaju pravo na ove socijalne pakete. Vrednost ove nabavke je 44.169.000 dinara i ukupno imamo 14.727 paketa hrane i isto toliko paketa hemije. Grad Požarevac će uz pomoć svojih volontera i tehničkih kapaciteta javnih preduzeća dopremiti pakete na adresu svakog primaoca prava na paket socijalne pomoći uz obavezu potpisa da je lice paket primilo i da je na taj način ispunjeno pravo osobe koja prima pomoć”, rekao je Slaviša Stojković, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti, zdravstvo i socijalna pitanja.

 

Milena Cerovšek, Saša Pavlović, Slaviša Stojković i Aleksandar Simonović

Na pitanje novinara zašto se kasni sa podelom paketa, obzirom da su mnogi gradovi i opštine ranije podelili pomoć građanima, Stojković je rekao da smatra da pomoć stiže u pravo vreme i da će reakcije građana kada paketi stignu pokazati da li ona kasni ili ne.

“Grad je pakete nabavio od privrednog društva “Trgovina Lilić” d.o.o. čija je ponuda bila najpovoljnija. Ta firma je pakete isporučila i danas krećemo sa njihovom distribucijom”, kazao je Slaviša Stojković.

Pomoć oko raspodele paketa pružaju volonteri i javna preduzeća.

“Obzirom da je za realizaciju svega ovoga zadužena Gradska uprava stavljena su nam na raspolaganje sva sredstva i ljudstvo javnih preduzeća, tako da će se raspodela izvršiti uz pomoć vozila i ljudi zaposlenih u javnim preduzećima”, rekao je Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevca.

Značajnu pomoć u ljudstvu daju volonteri koji su se prijavili još u vreme vanrednog stanja.

Volonteri pomažu oko pakovanja paketa u kamion

“Broj volontera koji imamo na papiru je 358. Imali smo sreću da u danima iza nas nismo sve njih aktivirali, jer situacija na teritoriji Požarevca nije bila toliko ozbiljna. Uvek je bilo aktivno oko 80 volontera dnevno koji su pomagali starijim sugrađanima. Sada ćemo dosta njih aktivirati, svaka mesna zajednica ima određeni broj volontera i trudićemo se da se ovi paketi podele što pre”, rekao je Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika grada Požarevca.

Najviše paketa biće raspodeljeno na teritoriji Požarevca i Gradske opštine Kostolac, dok je prosek paketa po seoskim naseljima oko 200 za svako selo.

To Top