Nedinić: Sutra počinju sa radom dežurne ekipe za snabdevanje starih lica

Petrovac

Društvo

Nedinić: Sutra počinju sa radom dežurne ekipe za snabdevanje starih lica

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Volonteri će snabdevati stara lica svim neophodnim namirnicama i lekovima.

Duško Nedinić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi, na konferenciji za medije najavio je nove mere pomoći starijim licima.

“Obaveštavam naše starije sugrađane, tačnije sve osobe starije od 65 godina, koje nemaju nikog mlađeg u domaćinstvu ili okruženju ko bi mogao da ih snabdeva osnovnim životnim namirnicama,da će od sutra početi sa radom dežurne ekipe za snabdevanje”, istakao je Nedinić.

Broj telefona za pomoć starijim licima je 012/ 332-722 i biće dostupan u periodu od 9 do 17 časova.

“Svi volonteri će imati potpisane i pečatirane identifikacione kartice od nadležnog organa, kako ne bi dolazilo do zloupotreba”, naglasio je Nedinić.

Takođe, korisnici novčane socijalne pomoći stariji od 65 godina u samačkim domaćinstvima će blagovremeno biti snabdeveni putem jednokratne pomoći koju finansira lokalna samouprava, u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, rečeno je na konferenciji uz molbu da isti ne izlaze iz svojih kuća.

Kada je reč o lekovima, svi elektronski recepti za ova lica, biće produženi tri meseca. Ukoliko su recepti istekli, treba se obratiti isključivo putem telefona izabranom lekaru, koji će recept elektronski produžiti. Volonteri  će, takođe, moći da preuzimaju i lekove, uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu.

Svako lice koje dolazi iz zemalja koje su ugrožene korona virusom kao i svako lice koje oseti simptome KOVID-19 virusa, može se obratiti epidemiologu na sledeće brojeve telefona 064/ 808-44-86 ili 064/864-90-28. Ukoliko nije moguće dobiti epidemiologa, lice se treba obratiti izabranom lekaru isključivo putem telefona, koji će ga uputiti za dalje postupanje.

“Sva saznanja u vezi kršenja mera izolacije, mogu se prijaviti dežurnoj službi policije na telefon 012/331-122”, kazao je Nedinić.

To Top