Pet takmičarskih predstava na festivalu „Milivojev štap i šešir“

Požarevac

Kultura

Pet takmičarskih predstava na festivalu „Milivojev štap i šešir“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Amaterske glumačke svečanosti ,,Milivojev štap i šešir“ biće održane od 23. do 28. februara, najavljeno je na konferenciji za medije.

O repertoaru festivala i pratećim programima govorio je selektor festivala Aleksandar Lukić.

„Prošlogodišnji, 17. festival, uspešno je održan onlajn, sa osam takmičarskih predstava. Ove godine vraćamo se na ustaljen princip rada - imaćemo pet predstava u konkurenciji i jednu revijalnu. One bez obzira na vreme kada su nastale najbolje korespondiraju sa savremenim, današnjim trenutkom, pa će tako publika u toku predstava imati priliku da se prepozna u određenim situacijama“, istako je Lukić.

Prvu predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala za ovu godinu „Epitaf“ Dore Delbjanko, u režiji Miroslava Petrovića, izvešće Gradsko pozorište Smederevska Palanka 23. februara. Sledećeg dana na programu je predstava KPC Petrovac na Mlavi „Pozovi me radi preljube“ Reja Kunija i Džona Čepmena, u režiji Branislava Nedića. Trećeg dana festivala posetioce očekuje predstava „Smrtonosna motoristika“ Aleksandra Popovića, u režiji Dejana Cicmilovića, koju će izvesti Račansko pozorište KC „Radoje Domanović“.

U subotu, 26. februara, na repertoaru je predstava „Generalna proba samoubistva“ Dušana Kovačevića, režiju potpisuje Dragana Danda Stojanović, a izvodi je požarevačko pozorište „Milivoje Živanović“. Takmičarski program završava se predstavom Pozorišta Ub „Bajka o pozorištu“, dramaturga Vladimira Đurđevića, u režiji Duška Raškovića.

Revijalna predstava, koja će biti odigrana 28. februara u čast pobednika festivala, odnosno, nakon proglašenja, je pozorišni komad Branislava Nušića „Ne očajavajte nikad“, u režiji Miloša Jagodića, koju će izvesti glumci petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“.

Sve predstave počinju u 20 časova. Cena karte je 300 dinara.

U okviru pratećih programa, u sredu, 23. februara, biće održana promocija knjige „Trilogija pozorišnog plakata Gradskog pozorišta Smederevska Palanka od 1905 – 2002. godine“, autora Tome Mitrovića, u maloj sali Centra za kulturu, sa početkom u 18 časova, a nakon toga će u 19.30 časova u holu biti  otvorena „Izložba pozorišnog plakata između dva svetska rata Gradskog pozorišta Smederevska Palanka".

U subotu, 26. februara, u 12 časova, kao deo pratećeg programa glumci pozorišta "Milivoje Živanović" iz Požarevca izvešće predstavu „Luda Troja u stotinu boja“, u režiji Tijane Bajić.

To Top