Petrovac domaćin državnog finala Sportskih igara mladih

Petrovac

Sport

Petrovac domaćin državnog finala Sportskih igara mladih

Foto: SIM

How Good Of A Friend Are You Really?

Državno finale 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih biće održano u banji Ždrelo, opštini Petrovac na Mlavi.

Od 10. do 18. jula deca će se takmičiti u 10 sportskih disciplina: atletika, Lino između dve vatre, 3x3, odbojka na pesku, MIS turnir u odbojci, šah, stoni tenis, “Millennium team” turnir u tenisu, rukomet, mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i Coca-Cola Cup za starije dečake i devojčice. U finalu učestvuje blizu 800 učesnika iz više od 50 mesta širom Srbije.

Filip Komarica, izvršni direktor državnog finala, kaže da ga raduje što su Dunav osiguranje Sportske igre mladih i ove godine potvrdile da su omiljena sportska manifestacija među decom u Srbiji.

“Raduje nas svako novo dete koje se pridruži igrama, ali smo ponosni što imamo decu kao što je Marko Milanović iz Pančeva koji već sedmu godinu učestvuje. Marko je državni je prvak u šahu i stonom tenisu, učestvuje na velikim međunarodnim turnirima, ali kaže da najviše voli turnire Sportskih igara mladih. Imamo i primer braće Mehović iz Prijepolja koji se generacijski smenjuju u igrama, tako da posle Edina i Zijada, sa nama je i njihov najmlađi brat Mahir”, kazao je Komarica istakao da u saradnji sa UEFA Fondacijom za decu Dunav osiguranje Sportske igre mladih prethodnih godina rade na promociji ženskog fudbala.

Slobodan Popović, sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavio je da se u banji Ždrelo očekuju kvalitetna takmičenja.

“Iako su Sportske igre mladih organizacija amaterskog sporta, sva takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou. Drago mi je što su deca, iako je među njima dosta onih koji nisu u trenažnom procesu, pokazala odlične rezultate i nadam se da će igre biti njihov put ka ozbiljnijem bavljenju sportom”, rekao je Popović.

Marija Mihajlović, predstavnica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, zahvalila se svima koji su doprineli da se deseta sezona igara uspešno privede kraju.

“Ova sezona bila je puna različitih izazova, ali zahvaljujući poverenju koje su Dunav osiguranje Sportske igre mladih tokom ovih godina stekle kod dece, roditelja, učitelja, nastavnika i trenera prezadovoljni smo pred završnicu”, istakla je Mihajlović i posebno se zahvalila predstavnicima opštine Petrovac na Mlavi koji su domaćini državnog finala.

Ona se osvrnula i na kampanju  “Pružam ruku, ne podmećem nogu”.

“U martu smo zajedno sa generalnim sponzorom igara u Srbiji pokrenuli kampanju “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, koja za cilj ima da ukaže na vršnjačko, ali i sve oblike nasilja nad decom. Deca su odlično reagovala, pisala su poruke”, podsetila je Mihajlović.

Posle druženja i takmičenja u banji Ždrelo najbolji sa državnog finala putuju na Međunarodnu završnicu u Split koja će biti održana od 21. do 26. avgusta.

To Top