Plaćena praksa za najbolje studente u Srbiji

Braničevo

Društvo

Plaćena praksa za najbolje studente u Srbiji

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Republike Srbije omogućila je i ove godine najboljim studentima državnih fakulteta obavljanje studentske prakse u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, kao i u javnim službama od 1. avgusta.

Plaćena praksa omogućena je studentima koji su upisani na jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2022/2023. godini na svakoj visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija (univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i državnom univerzitetu u Novom Pazaru), a koji ostvaruju najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom.

Projekat „Moja prva praksa“ zajedno sprovode Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finansija, Studentska konferencija univerziteta Srbije i Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda drugu godinu za redom, a pokrenut je nakon intenzivnih razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija.

Cilj projekta je podrška i pomoć najboljim studentima u njihovom profesionalnom usavršavanju i sticanju radnog iskustva i praktičnog znanja, a što će im kasnije značiti u pronalasku zaposlenja.

Praksa će trajati tri meseca, odnosno do kraja oktobra, uz naknadu za obavljanje studentske prakse u iznosu od 15.000 dinara mesečno, u koji nisu uračunati porez i pripadajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje,  na osnovu potpisanog ugovora o obavljanju studentske prakse.

Studenti će sami odlučivati u kojim državnim organima žele praksu.

To Top