Odlaže se državna matura

Braničevo

Društvo

Odlaže se državna matura

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Državna matura biće odložena i neće biti uvedena 2022. godine, kao što je ranije bilo planirano zbog toga što zahteva temeljne pripreme, ali i zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom virusakorona, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, prenosi Danas.

Ministar prosvete Branko Ružić je formirao Komisiju za praćenje aktivnosti uvođenja državne mature u obrazovni sistem, koja će u kontinuitetu i pažljivo pratiti pripremu svaku od faza državne mature.

„Rezultati prvog pilotiranja državne mature, sprovedenog u oktobru prošle godine, pokazali su da su procedure koje se odnose na bezbednost i regularnost ispita bile sprovedene adekvatno. Čak 95 odsto učenika je ocenilo da su dežurni nastavnici izuzetno vodili računa o regularnosti sprovođenja procedura. Kada je reč o zadacima, učenici su ocenili da je njihov nivo „srednje težak“. Radne grupe će, u narednom periodu, na osnovu ovih pokazatelja, raditi na reviziji već pripremljenih zadataka za naredno pilotiranje, koje će biti odloženo za narednu školsku godinu“, poručili su iz Ministarstva prosvete, prenosi Danas.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

To Top