Počela smotra amaterskih pozorišta u Kostolcu

Kostolac

Kultura

Počela smotra amaterskih pozorišta u Kostolcu

Foto: CZK Kostolac FB

How Good Of A Friend Are You Really?

U ponedeljak, 1. aprila, u pozorišnoj sali Centra za kulturu Kostolac počela je 10. Smotra amaterskih pozorišta „Željko Karan“.

 Na prvoj večeri smotre publici se predstavilo Pozorište „Poetski teatar“ iz Obrenovca predstavom „Klaustrofobična komedija“ u režiji Duška Aškovića. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je Aleksandar Tadić u ulozi odžačara Save.

Večeras će nastupiti Teatar „Resava“ iz Despotovca sa predstavom „Ruženje naroda“ u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića, a u sredu, 3. aprila, Gradsko pozorište Jagodina sa predstavom „Omča“ u režiji Velimira Mitrovića.

U četvrtak i petak na repertoaru su predstave “Čudo u Šarganu“ CZK „Masuka“ iz Velike Plane u režiji Dejana Cicmilovića i „Antigona u Njujorku“ pozorišta “Castellum“ iz Kostolca pod režiserskom palicom Fuada Tabučića, koja nije u takmičarskom delu programa.

Sve predstave počinju u 20 časova, a cena ulaznice za svaku pojedinačnu predstavu je 100 dinara.

Svake večeri biće dodeljena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, a na završnoj večeri festivala glavne nagrade i to za najboljeg glumca, glumicu, predstavu, epizodne uloge i najbolje mlade glumce.

Odluku o najboljima donosi žiri koji radi u sastavu: glumci kostolačkog pozorišta “Castellum” Dejan Milošević, predsednik žirija i Jasmina Kušlić i bibliotekarka u biblioteci “Ilija M. Petrović” Požarevac Marija Kopun.

Smotru amaterskih pozorišta „Željko Karan“ organizuje Centar za kulturu “Kostolac” u saradnji sa Pozorištem  „Castellum“ iz Kostolca pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

To Top