KOSTOLAC: Jednostavnije zapošljavanje romske omladine

Kostolac

Društvo

KOSTOLAC: Jednostavnije zapošljavanje romske omladine

Foto: Fejsbuk Gradska opština Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

U prostorijama Centra za kulturu „Kostolac“, prezentovan je projekat „Poboljšanje pristupa romske omladine tržištu rada u Kostolcu“, kojim je omogućen bolji pristup romske omladine na tržištu rada.

Ovaj projekat ima za cilj unapređenje mogućnosti zapošljavanja mladih Roma i Romkinja koji pripadaju jednoj od najtežih upošljivih društvenih grupa.  Implementacija višeslojnih usluga koje uvažavaju specifičnosti lokalnog društva trebala bi da doprinese unapređenju veština kod ciljnih grupa, senzitizaciji šire društvene zajednice i povećanju svesti o problemima romske populacije.

Kako ističe Nenad Gavran, menadžer ovog projekta, korisnicima je omogućeno da se prijave na javne konkurse za procese plaćenog stažiranja u javnim i privatnim sektorima, ali i podršci apliciranju za start-ap fondove, kroz dizajniranje biznis planova u procesu održavanja biznis treninga.

Projektom je obuhvaćeno 57 direktnih korisnika kojim je nastojano da se odgovori na izazove sa kojima se romska omladina u Kostolcu suočava prilikom traženja posla, te je dizajniran set usluga koji uvažava specifičnosti lokalnog okruženja, kao podrška povećanju zaposlenosti.

To Top