Počele prijave građana za sufinansiranje mera energetske sanacije

Požarevac

Društvo

Počele prijave građana za sufinansiranje mera energetske sanacije

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava raspisala je javni konkurs za građane koji se odnosi na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji Požarevca.

Kroz javni konkurs, grad će iz budžeta sufinansirati unapređenje energetske efikasnosti kroz sedam mera i to:

1. Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za porodične kuće i stanove koja, između ostalog, obuhvata i prateću opremu za prozore i vrata, kao i prateće građevinske radove na njihovoj demontaži i pravilnoj montaži.

2. Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za stambene zgrade.

3. Postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, za porodične kuće.

4. Postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za stambene zgrade.

5. Postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju tavanice i ispod krovnog pokrivača za porodične kuće.

6. Nabavka i  instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora efikasnijim, za porodične kuće i stanove.

7. Nabavka i  instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora efikasnijim, za stambene zgrade.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Požarevca, odnosno do 18. oktobra.

Više o uslovima konkursa pročitajte OVDE.

To Top