Počeli 14. „Dani Slobodana Stojanovića“

Požarevac

Događaji

Počeli 14. „Dani Slobodana Stojanovića“

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Polaganjem venaca pokraj spomenika Slobodana Stojanovića u Sunčanom parku počela je manifestacija koja se u njegovu čast održava 14 put.

Vence su položili predstavnici grada Požarevca, Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović” Požarevac i Fondacije Slobodan Stojanović.

Jelena Čobić Stanisavljević iz Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović” Požarevac govorila je tom prilikom o liku i delu Slobodana Stojanovića, a direktorka ove ustanove, Vera Zarić Mitrović, kazala je da je na ovogodišnjem konkursu za najbolju neobjavljenu dramu, koja svake godine privlači veliki broj stvaralaca, pobedila Sanja Savić Milosavljević iz Beograda, autorka drame „Ulica presovanih žaba (Lokne)“, pod šifrom “Aristofan”.

Predrag Mijatović, zamenik gradonačelnika, kazao je da je ponosan na činjenicu da Požarevljani više od jedne deceniju odaju počast čuvenom piscu i autoru koji je deo života proveo u ovom gradu.

Večeras u 18 časova, u svečanoj sali Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, biće održan kulturno-umetnički program „Nešto lepo“ i biće prikazana projekcija digitalno restaurirane verzije filma „Siroče“, po scenariju Slobodana Stojanovića, a u režiji Zdravka Šotre.

O programu “Dana Slobodana Stojanovića” koji traje i sutra portal E-Braničevo pisao je ranije.

MANIFESTACIJA U ČAST SLOBODANA STOJANOVIĆA

 

To Top