Početak leta donosi temperature iznad proseka

Požarevac

Društvo

Početak leta donosi temperature iznad proseka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Leto je danas stiglo i kalendarski. Tokom nedelje sunčano, veoma toplo i sparno vreme, sa jutarnjim i dnevnim temperaturama znatno iznad proseka.

Leto na severnoj Zemljinoj hemisferi zvanično je počelo jutros u 5 časova i 32 minuta, dok je na južnoj hemisferi u isto vreme počela zima. Na dan početka leta, noć je najkraća, a obdanica najduža – danas će trajati 16 sati i 28 minuta.

Početak nove radne nedelje donosi nam pravo letnje vreme, a najviša dnevna temperatura, danas će biti do 31 stepen. Zbog visokih temperatura u Braničevskom okrugu na snazi je narandžasti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vreme koje može izazvati materijalnu štetu i ugroziti ljude i životinje. 

U utorak, 22. juna, najavljeno je pretežno sunčano i veoma toplo vreme, najniža dnevna temperatura biće do 17, a najviša za dva stepena viša u odnosu na utorak. U sredu se očekuje minimalna dnevna temperatura do 19, a najviša do 34 stepena.

U četvrtak će biti sunčano i veoma toplo vreme, sa najnižom dnevnom temperaturom do 22, a najvišom do 37 stepeni. U petak se nastavljaju velike temperature, ali se očekuju i povremeni pljuskovi. Minimalna dnevna temperatura biće 21, a maksimalna 35 stepeni.

Blagi pad temperature očekuje se za vikend. Za subotu, 26. jun, najavljena je kiša. Najniža dnevna temperatura biće 12, a najviša 29 stepeni, dok će u nedelju minimalna biti 16, a maksimalna 26.

Ako želite da se rashladite, požarevački gradski bazen otvoren je od petka, 18. juna, a cena karte je 150 dinara.

>>U PETAK ULAZ BESPLATAN, KUPAČI MORAJU POŠTOVATI ODREĐENE MERE (FOTO)<<

To Top