U petak ulaz besplatan, kupači moraju poštovati određene mere (FOTO)

Požarevac

Događaji

U petak ulaz besplatan, kupači moraju poštovati određene mere (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački gradski bazen biće otvoren od sutra za kupače ali uz poštovanje preporuka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Svi koji žele da spas od vrućina potraže na bazenu moraju da budu upoznati sa određenim pravilima i da ih poštuju. U smeni istovremeno može biti prisutno maksimalno 1.000 lica na prostoru otvorenog bazena, obavezno je držanje fizičke distance od najmanje dva metra, a pre ulaska u kompleks bazena obavezna je i provera telesne temperature.

Pored toga, obavezno je korišćenje dezobarijera pre ulaska u kompleks bazena, držanje fizičke distance i u vodi i zabranjeno je zadržavanje u holu ispred bazena.

Tomica Stojanović, v.d. direktora JP „Sportski centar“ Požarevac, ističe da su pripreme za otvaranje bazena u završnoj fazi, a da će situaciju i mere koje donosi republički Krizni štab pratiti i u budućnosti.

,,Sutra će biti besplatan ulaz za sve korisnike, zbog otvaranja bazena. Cena karte je ostala ista, kao i prethodnih godina – 150 dinara. Deca do sedam godina ne plaćaju kartu, a do 12 godina dolaze u pratnji roditelja ili staratelja. Desetodnevne karte biće po ceni od 1.400 dinara, dvadesetdnevne 2.600 i tridesetdnevne 3.600 dinara“, rekao je Stojanović.

Spasioci na bazenu

On naglašava da će o kupačima brinuti Udruženje spasilaca Srbije, kojih će biti ukupno pet – četiri koji će biti stalno na vodi i jedan koji će se rotirati. Pored njih, biće prisutra i prva pomoć, ako slučajno dođe do nekih nezgoda.

Novina ove sezone biće tematske večeri u vidu manjih predstava ili koncerta određenih žanrova muzike  koji će se organizovati u zavisnosti od vremenskih prilika. Prema Stojanovićevim rečima, planirani su aktivnosti i programi i u toku dana, a biće organizovano i noćno kupanje.

Ograda na bazenu

Na ogradu bazena postavlja se veštačka zelena podloga u cilju da se kupači zaštite od prašine.

Tomica Stojanović i Milan Jović

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, rekao je da će ove sezone, što se tiče sportskih aktivnosti, na bazenu biti organizovani treninzi i utakmice vaterpolo i tratlon kluba, kurs obuke neplivača, kurs naprednog plivanja i aerobik u vodi.

,,Uz pomoć grada, po prvi put, ova tri programa biće besplatna za sve polaznike. Broj polaznika biće ograničen i zavisiće od vremenskih prilika tokom sezone“, naglašava Jović.

Radno vreme bazena biće od 10 do 18.45 časova, od 19 časova održavaće se obuke neplivača i treninzi, a vreme od 9 do 10 sati rezervisano je za sportske klubove.

Kako će bazen izgledati ove sezone, pogledajte u GALERIJI.

To Top