Počinje „Slobodna zona“, pred petrovčanima četiri filma

Petrovac

Događaji

Počinje „Slobodna zona“, pred petrovčanima četiri filma

Foto: Slobodna zona plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje građana "Fabrika“ Petrovac na Mlavi poziva sugrađane na 17. Turneju filmskog festivala "Slobodna zona" koja će biti organizovana od 12. do 15. juna u Narodnoj biblioteci "Đura Jakšić".

Na repertoaru 17. turneje nalazi se pet igranih i dva dokumentarna filma, a petrovačka publika biće u prilici da pogleda tri igrana filma - „Trougao tuge“, „Prekovremeni rad“ i „Časna sestra fudbalski trener“, kao i jedan dokumentarni „Pisanje vatrom“.

Večeras, 12. juna, u Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ biće prikazan film „Trougao tuge“ u režiji Rubena Estlunda, koji je pobednik Kanskog festivala i osvajač četiri evropska Oskara.

U utorak, 13. juna, na programu je „Pisanje vatrom“ od Sušmita Goša i Rintu Tomasa. To je dokumentarac prati živote i karijere indijskih novinarki iz kaste nedodirljivih u jedinoj potpuno ženskoj redakciji u zemlji.

Naredne večeri petrovačka publika biće u prilici da pogleda film „Prekovremeni rad“ Erika Gravela.

„Džuli zatičemo u luksuznom hotelu u Parizu, gde kao glavna sobarica užurbano sređuje apartmane u kojima noć košta verovatno više nego što ona zarađuje, drama nabijena tempom, kako obezbediti sebi nešto ako konstatno moramo da ostajemo u zoni komfora da bismo uspeli da preživimo“, piše u opisu ovog filma.

Poslednje večeri, 15. juna, biće prikazan film „Časna sestra fudbalski trener“ Roberta Buesa. Inspiracija za film je bila nesvakidašnja kaluđerica Marina koja je odlučila da sastavi fudbalski tim i lično trenira dečake bez roditeljskog staranja, od kojih će jedan kasnije zaigrati i za Real Madrid.

Sve projekcije počinju u 19h, a ulaz je besplatan.

Turneju „Slobodne zone“ je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

To Top