,,Kajmak” Milča Mančevskog u požarevačkom bioskopu

Požarevac

Kultura

,,Kajmak” Milča Mančevskog u požarevačkom bioskopu

Foto: plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Novi film Milča Mančevskog „Kajmak” biće prikazan danas u bioskopu Centra za kulturu Požarevac.

Milčo Mančevski, reditelj filma, o „Kajmaku” je rekao da je u pitanju jedna bezobrazna priča o bogatima i siromašnima. 

„Znajući da je svaki film politički film, htео sam da ispričam ljubavnu priču za odrasle. Život je prebogat, prepun mogućnosti, ljudi vole na previše različitih načina da bismo prihvatili licemernu bajku o momku koji je upoznao devojku, momku koji je izgubio devojku, momku koji je dobio devojku, a zatim su živeli srećno do kraja života”, kazao je autor o filmu.

„Kajmak” priča priču dva ljubavna trougla u jednom komšiluku. Film je smešten u moderno Skoplje i to na mestu gde se nova staklena zgrada izdigla pored male, trošne kuće i na taj način besramno približila dva različita sveta. U novoj zgradi živi bogati bračni par bez dece koji smisle (i plate) svoj način da prošire porodicu. U staroj, malenoj kući, živi drugi bračni par, naizgled bez ljubavi. I jedne i druge put vodi do treće osobe.

Svetska premijera filma održana je na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju. Na premijeri u Makedoniji film je dočekan ovacijama i imao rekordno prikazivanje u 30 gradova. Film će tokom 2023. godine biti prikazan u 40 zemalja.

Film “Kajmak” biće prikazan danas u požarevačkom Centru za kulturu, u 16 i 18 časova. 

Trejler za film pogledajte OVDE.

To Top