Počinju pripreme višebojaca za 58. LJKI

Požarevac

Događaji

Počinju pripreme višebojaca za 58. LJKI

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Gradskom zdanju organizovan je prijem višebojaca na kome su najavljene pripeme za 58. Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevcu,  naglasio  je da su igre u pripremi i poželeo višebojcima puno uspeha u takmičenju.

„Epidemija nije još uvek pobeđena ali ni naša rešenost da ove godine održimo Ljubičevske konjičke igre. Kako nas je pandemija naučila da nije sve u našim rukama ostaje da vidimo da li će nam kraj avgusta i početak septembra dozvoliti okupljanja bez ograničenja ili ipak uz neke restrikcije. Dobro se pripremite za naredne igre jer svi željno išćekuju ko će biti ogrnut viteškim plaštom i podignuti sablju iznad glave“, rekao je Pavlović.

Podsećamo da su prošlogodišnje igre održane bez publike što je višebojcima teško palo naročito što ni članovi njihovih porodica nisu mogli da prisustvuju, rekao je Davorin Živković, predsednik sekcije višeboja pri Konjičkom društvu „Knez Mihajlo“. 

„Pokušaćemo i ove godine da opravdamo poverenje koje nam je dao grad Požarevac. Treninzi kreću od 4. avgusta, a kvalifikacije kreću za 10 do 12 dana. Svim kolegama želim uspešne konjičke igre, a najbitnije je da svi ostanemo živi i zdravi“, rekao je Živković i izrazio nadu da će ove godine publika moći da ih bodri na tribinama.

Aktuelni vitez Marko Milenković, koji je pet puta osvojio ovu titulu, kazao je da je ove godine konkurencija izuzetno jaka ali i da se nada šestoj tituli.

Prijavljeno je 17 učesnika u Ljubičevskom višeboju, a u polufinale će otići njih 12.


 

To Top