Podeljena zaduženja članovima Opštinskog veća u Kučevu

Kučevo

Politika

Podeljena zaduženja članovima Opštinskog veća u Kučevu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U kabinetu predsednika opštine Кučevo održana je prva redovna sednica Opštinskog veća, a na dnevnom redu ukupno je bila 21 tačka. Najznačajnija je bila prva u okviru kojih je doneta odluka o zaduženjima članova Opštinskog veća.

Na sednici je doneta odluka da će Nenad Mikić, predsednik opštine Кučevo, biti zadužen za razvoj privrede i lokalne infrastrukture, Nevena Jovanović Trailović, zamenica predsednika opštine Кučevo, za razvoj poljoprivrede, Sanela Ankić za razvoj turizma i zaštitu životne sredine sa ekologijom, Miroslav Bulutić  za razvoj sporta i bezbednost saobraćaja, Bojan Tadić za vanredne situacije, koordinaciju između službi nadležnih za postupanje u vanrednim situacijama, Sonja Stojanović  za razvoj kulture i Sanja Vukojević za unapređenje zdravstva i socijalne zaštite.

U daljem toku sednice  većnici su doneli odluku da Skupštini opštine Kučevo predlože usvajanje odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Кučevo za 2023. godinu i  pristupanju otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Кučevo neposrednom pogodbom dela katastarske parcele broj 1658/2 КO Voluja.

Izneli su pozitivno mišljenje o Izveštajima o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Кučevo za 2023. godinu i realizaciji programa korišćenja sredstava za finansiranje  unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Кučevo za 2023.

Takođe su usvojili  predlog Programa rada saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja za 2024. godinu, kao i o Izveštaju o radu za 2023. i Planu rada za 2024. koji je podneo Crveni krst Кučevo. Set ostalih tačaka odnosio se na različite zahteve i molbe pojedinih građana i institucija.

To Top