Pojačana kontrola saobraćaja do 22. septembra

Braničevo

Saopštenja

Pojačana kontrola saobraćaja do 22. septembra

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 16. do 22. septembra, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U akciji će biti angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja.

Tokom sprovođenja projekta, policijski službenici saobraćajne policije poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

U okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ u sredu, 20. septembra, biće obeležen Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

To Top