Pojačane kontrole brzine vožnje

Braničevo

Info

Pojačane kontrole brzine vožnje

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće od danas do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Saobraćajna policija će svakoga dana  angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Određeni broj patrola će snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. 

Od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo se 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica.

Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

To Top