Pokaznom vežbom obeležen Dan Sektora za vanredne situacije

Požarevac

Događaji

Pokaznom vežbom obeležen Dan Sektora za vanredne situacije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu obeležilo je Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca taktičko-tehničkim zborom u dvorištu Osnovne škole „Dositej Obradović “ u Požarevcu.

Stojan Makić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu, kazao je da vatrogasci danas slave svoju slavu Nesagorivu ili Neopalimu kupinu i dan kada je 2009. godine formiran Sektor za vanredne situacije.

„Ideja je potekla od naših monaha sa Hilandara. Kada je2004. godine Hilandar goreo naš Sektor za vanredne situacije je dosta doprineo da se požar ugasi. Takođe, svake godine šaljemo ekipu da obučava monahe kako bi sprečili buduće požare i pravovremeno reagovali dok ne stigne pomoć“, rekao je Makić objašnjavajući zašto je 17. septembar slava vatrogasaca.

 

Mališa Tomić (levo) i Stojan Makić

Ovaj praznik obeležen je pokaznom vežbom u dvorištu Osnovne škole „Dositej Obradović“.  Učenici su mogli da pogledaju deo vozila i opreme koju vatrogasno- spasilačke službe koriste u radu.

Učenici pomno prate prezentaciju vatrogasno-spasilačke opreme

„Ispričali smo im najznačajnije u vezi požara, kako treba da se ponašaju ako dođe do toga. Najvažnije je da nikako ne pokušavaju sami da gase vatru već da pozovu nas na 193“, rekao je Mališa Tomić, komandant Vatrogasno-spasilačke čete Požarevac.

On je napomenuo da je od početka godine bilo oko 546 požara i to uglavnom na otvorenom prostoru i podsetio da su gorele deponije u Požarevcu i Kostolcu i divlje deponije u Živici, Lučici i Batovcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top