Položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića

Petrovac

Događaji

Položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića

Foto: Opština PT

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečanim polaganjem kamena temeljca u prisustvu ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića, danas je počela izgradnja novog vrtića u ovom mestu koji će obezbediti 200 novih mesta za decu.

Objekat će se prostirati na više od 1.350 metara kvadratnih, za čiju je izgradnju Ministarstvo prosvete izdvojilo više od 184 miliona dinara. Završetak gradnje se očekuje u narednih 12 meseci.

Ministarstvo prosvete odlučno nastavlja sa ulaganjem u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer čvrsto verujemo da na taj način ulažemo u budućnost. Ovo nije samo temelj za novi objekat već temelj za bolje sutra. Projektom "Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja", koji sprovodimo u saradnji sa lokalnom samoupravom i uz podršku Svetske banke, pružamo priliku svakom detetu da raste, uči i da se razvija u stimulativnom okruženju koje će im omogućiti da razviju svoj puni potencijal. Izgradnjom još jednog objekta ulažemo u budućnost naših najmlađih, a ujedno pružamo podršku njihovim roditeljima“, rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Nedinić je istakao da danas počinje rešavanje decenijskog problema sugrađana sa listama čekanja.

„Danas doslovno polažemo kamen temeljac za budućnost, jer je svaki projekat koji se tiče dece i najmlađih – ulaganje u budućnost. Svako dete ima pravo na nesmetani pristup predškolskom vaspitanju, kao važnom delu obrazovnog i socijalnog procesa i upravo to i obezbeđujemo sa novim vrtićem“, izjavio je predsednik opštine.

 

Đukić Dejanović i Nedinić

Podsećamo da Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije.

To Top