Protestna šetnja Tabačkom čaršijom (VIDEO)

Požarevac

Događaji

Protestna šetnja Tabačkom čaršijom (VIDEO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovog petka održan je deseti protest „Požarevac protiv nasilja“. Govornika nije bilo već je nastavljena akcija “Pitajte gradsku vlast”, a potom su Požarevljani prvi put šetali Tabačkom čaršijom čija je rekonstrukcija još uvek u toku.

Skup je ovog petka zakazan sat vremena ranije, u 18 časova, u Gradskom parku ispred zgrade Načelstva. Okupilo se oko 50 građana i najpre su pročitani dobro poznati zahtevi protesta: ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje, smena članova REM-a, smena rukovodstva RTS-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks, ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Kao i uvek do sada, dodata je i jedna aktuelna lokalna tema - neodržavanje izbora za savete mesnih zajednica 10 godina u Požarevcu, a potom su, kao i na prošlom protestu, u okviru akcije “Pitajte gradsku vlast” građani bili u prilici da svoja pitanja ubace u kutiju. Istaknuto je da će sva pitanja biti predata na pisarnici Gradske uprave, kao što je to učinjeno i nakon prve akcije.

PREDATA PITANJA GRAĐANA GRADSKOJ VLASTI

Građani postavljaju pitanja

Protestna šetnja je ovog petka organizovana novom rutom: Gradski park, ulica Voje Dulića (do raskrsnice sa Lenjinovom), Lenjinova, kružni tok u centru grada, Tabačka čaršija, Lole Ribara (do Zelene pijace), Šumadijska (do raskrsnice sa Vardarskom), Vardarska, Čede Vasovića, Radomira Milenića Rusa, Svetosavska, Moše Pijade i Gradski park. Šetnja je tradicionalno završena ispred zgrade Načelstva.

 

To Top