Položeni venci na spomenik Slobodanu Stojanoviću

Požarevac

Događaji

Položeni venci na spomenik Slobodanu Stojanoviću

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici lokalne samouprave Požarevca, Narodne biblioteke ,,Ilija M. Petrović” i porodice Slobodana Stojanovića položili su danas vence na njegov spomenik u Sunčanom parku.

Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, istakla je da je Slobodan Stojanović važan čovek za našu kulturu i da je okupljanje ispred njegove biste imalo za cilj prisećanje na to kolika je njegova vera u moć priče bila jaka.

,,Ona još uvek pronosi misao da umetnost može spasiti svet. Mi - Stojanovićeva publika, čitajući i gledajući te tople i mudre priče produžavamo njegov i svoj život”, kazala je Zarić Mitrović.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine Požarevca, istakao je da grad ljubomorno čuva uspomenu na Slobodana Stojanovića.

,,Ponosni smo što je potekao iz našeg grada i snažno poput najveće reke preplavio najdivnijim uspomenama milione čitalaca i gledalaca širom Balkana. Ne vidim u budućnosti trenutak kada će biti zaboravljena njegova vanvremenska dela”, istakao je Mijatović.

Podsećamo da se danas i sutra, 5. i 6. oktobra održavaju ,,Dani Slobodana Stojanovića” u Požarevcu, a ceo program pročitajte OVDE.

To Top