Poplavljena najniža tačka kopa „Drmno“

Kostolac

Prijavi problem

Poplavljena najniža tačka kopa „Drmno“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Obilne padavine i poplave zbog kojih je u nekoliko opština u Braničevskom okrugu proglašena vanredna situacija, zahvatile su juče i kop „Drmno“, javili su nam naši čitaoci uz fotografije koje dokumetuju da je tamo zaista došlo do plavljenja dela kopa, što je prouzrokovalo otežanu eksploataciju uglja na tom delu ležišta.

Tragom ove informacije , E- Braničevo je od TE-KO Kostolac zatražilo potvrdu, koja je jutros i stigla u našu redakciju iz Službe za odnose sa javnošću Ogranka Kostolac.

Prema njihovoj tvrdnji,  posle obilnih padavina koje su trajale skoro 24 časa kada je na kopu „Drmno“ palo oko 95 litara vode po kvadratnom metru, velike količine vode akumulirale su se na višim etažama i slile se na najnižu tačku kopa u zapadnom delu ležišta.

Potopljena najniža tačka

„Voda se slila na najnižu tačku kopa i tu je delimično potopljen deo gusenica bagera 13 sa banvagenom. Počelo je ispumpavanje vode, a radi i pumpa velike snage kako bi se i ovaj deo ležišta uglja što pre osposobio za eksploataciju“, kažu iz Službe za odnose sa javnošću Ogranka Kostolac za E-Braničevo.

Počelo ispumpavanje vode

Ostali bageri i mašine su na višoj koti i nisu ugroženi, tvrde oni, ali su etaže zavodnjene i tokom naredna dva do tri dana očekuje se njihovo sušenje kako bi se normalizovao kapacitet otkopavanja otkrivke.

Iz TE-KO Kostolac još navode da su preduzete tehničko-tehnološke mere i da je proizvodnja uglja i električne energije u ovom ogranku stabilna.

 

 

To Top