Potpisani ugovori sa studentima u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Potpisani ugovori sa studentima u Požarevcu

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, potpisao je danas u Gradskom zdanju ugovore sa studentima kojima je odobrena stipendija za školsku 2022/2023. godinu.

Grad je za stipendiranje 75 studenata izdvojio 8,5 miliona dinara. Iznos stipendije na mesečnom nivou za svakog studenta pojedinačno iznosi 10.000 dinara.

,,Ulaganje u mlade umove, koji su rano otkrili da svoj život žele da podrede znanju i nauci, jeste deo dugoročnog plana razvoja Požarevca. Dokaz tog strateškog planiranja je i podatak da je pre samo pola decenije, 2018. godine, iznos izdvojen za stipendiranje učenika sa teritorije grada Požarevca iznosio 5,8 miliona dinara. Danas, u 2023. godini, uvidevši rezultate pomaganja istaknutih studenata, izdvojeno je za ovu svrhu 8,5 miliona dinara“, istakao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Po njegovim rečima, ovom ceremonijom potpisivanja ugovora i prijemom lokalna samouprava želi da postigne jeste promovisanje studenata u društvu, kao neprocenjivo blago i poseban dar koji Požarevac ima.

,,Podsećamo vas da je naše likovanje pred celom Srbijom učenicima generacije, postalo neodvojivi deo defilea Ljubičevskih konjičkih igara, jedne od najvećih srpskih manifestacija. Želeli smo da se pohvalimo Srbiji njihovim znanjem i rezultatima zato što, kao i vaši, nisu stečeni rođenjem ili porodičnim nasledstvom, već isključivo sopstvenim talentom i vrednim i napornim radom“, naglasio je Pavlović.

Saša Pavlović

Jovana Petrović, doktorka u Medicini rada u Požarevac, nekadašnja dobitnica gradske stipendije podelila je svoja iskustva sa studentima. Kako kaže, lokalna samouprava joj je stipendijama olakšala studiranje.

Jovana Petrović

,,Korisnik studentske stipendije grada Požarevca bila sam u četvrtoj, petoj i šestoj godini studija. Ova stipendija veoma mi je značila jer sam znala da sam u gradu koji ume da prepozna, ceni i nagradi rad i trud i da motiviše za dalje uspehe. Nakon završenog fakulteta vratila sam se u svoj grad i veoma mi je drago zato što imam priliku da pomažem svojim sugrađanima“, rekla je doktorka.

Konačnu rang listu za dodelu stipendija pročitajte OVDE.

To Top