Požarevac će biti domaćin prvog regionalnog rukometnog turnira

Požarevac

Sport

Požarevac će biti domaćin prvog regionalnog rukometnog turnira

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Startovala je deveta sezoni Sportskih igara mladih SIM. I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova, a Požarevac će biti domaćin prvog regionalnog turnira u rukometu.

Turnir će biti održan u nedelju, 20. marta, sa početkom u 8 časova, u Sportskom centru Požarevac.

Na takmičenju će učestvovati najbolji mladi rukometaši i rukometašice iz regiona uzrasta 2008. godište i mlađi. Plasman na državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostvaruje prvoplasirana ekipa.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni. Zdravlje i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.

U Srbiji je ove godine u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih startovala i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo prirodu“. Radionice, kao i „zeleni poligon“ su deo kampanje „Svet bez otpada“. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

To Top