Momirović: Srebrno jezero udarna tačka za nove investicije

Veliko Gradište

Događaji

Momirović: Srebrno jezero udarna tačka za nove investicije

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac - Veliko Gradište – Golubac, ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, Tomislav Momirović, posetio je Srebrno jezero.

Momirović je tom prilikom naglasio da će brza saobraćajnica povezati čitav region sa Koridorom 10 i time doprineti bržem turističkom i privrednom razvitku Srebrnog jezera, koje je, prema njegovim rečima, „udarna tačka za nove investicije u ovom delu Srbije“.

"Ako želimo da napravimo od Srebrnog jezera prvoklasni turistički centar sa  kongresnim kapacitetima, velikim i malim hotelima, moramo da rešimo ekološku situaciju, izgradimo kanalizaciju, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, regulišemo vodosnabdevanje i svu infrastrukturu lociramo ovde",  istakao je Momirović.

Dragan Milić, presednik opštine Veliko Gradište, kazao je da su ministru predstavljeni planovi opštine i da je dogovorena buduća saradnja kako bi ova sredina postala još prepoznatljivija.

“Kada bude završena brza saobraćajnica, to će doprineti da dobijemo na kvalitetu, možda i taj budući aerodrom, prvi turistički aerodrom u Srbiji“, rekao je Milić i podsetio da se na Srebrnom jezeru gradi više od 500 novih apartmanskih objekata.

To Top