Požarevac potpisao sporazum sa trećim privatnim vrtićem

Požarevac

Događaji

Požarevac potpisao sporazum sa trećim privatnim vrtićem

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u zgradi Načelstva potpisan ugovor o saradnji između Grada Požarevca, PU "Ljubica Vrebalov" i akreditovanog privatnog vrtića "Sova", čime je omogućeno da još 50 mališana bude upisano u vrtić.

„Grad Požarevac je do sada potpisao ugovor sa dve privatne predškolske ustanove, a potpisivanjem trećeg stvoreni su uslovi da ne bude dece na listi čekanja. Roditeljima je omogućeno da izaberu između tri ustanove koje će najviše odgovarati potrebama njihove dece", rekao je Aleksandar Simović, načelnik Gradske uprave Požarevca.

Tanja Lončar, direktorka PU "Ljubica Vrebalov" je istakla da ova ustanova uvek podržava sve projekte otvaranja vrtića. Kako navodi, potpisivanjem ovog sporazuma ostvareno je obećanje da svako dete bude upisano u vrtić, kao i da subvencionisani privatni vrtići nisu konkurencija jedni drugima, već da svi imaju isti zadatak, da svu decu upišu u vrtić i obezbede zdravo detinjsvo.

Tanja Lončar, direktorka Predškolske ustanove u Požarevcu

"Novi vrtić nalazi u ulici Đurđa Brankovića 5. Neće se mnogo razlikovati programi od državnih vrtića. Nadamo se saradnji sa roditeljima, uz veliku podršku Predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov", rekla je Nevenka Đorđević, direktorka PU "Sova".

 

Tanja Lončar, direktorka Predškolske ustanove u Požarevcu

Današnjem potpisivanju ugovora takođe su prisustvovali Tomica Stojanović, gradski većnik zadužen za prosvetu, kao i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

To Top