Požarevačka osnovna škola na meti vandala

Požarevac

Društvo

Požarevačka osnovna škola na meti vandala

Foto: Goran Seger, ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako E-Braničevo saznaje, vandal je ušao u dvorište Osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi” u Požarevcu i polomio kamere.

Goran Seger, direktor ove škole, kaže za E-Braničevo da se ovaj slučaj dogodio u noći između 17 i 18. jula. Na jednoj od kamera vidi se osoba koja lomi kamere i odlazi motorom iz školskog dvorišta.

“Ukupno je polomljeno pet kamera. Ne znam kolika je njihova vrednost trenutno, ali su to kvalitetnije kamere. Nije stvar u vrednosti, već u načinima razmišljanja. Teško je stvoriti nešto dobro, a sve škole u Požarevcu se trude da stvore neke bolje uslove u kojima će se neko osećati prijatno, bezbedno i sigurno. Sada opet moram nekoga da molim da nam da određene finansije da bismo štetu mogli da popravimo”, rekao je Seger.

Sa video-nadzora

Ne zna na koji način je lice na motoru ušlo u školu, s obzirom na to da je kapija bila zatvorena. Kvar su primetili jutros kada su nadležni iz Ministarstva prosvete zvali da provere da li je škola imala lomove nakon nevremena koje je juče zahvatilo veći deo Srbije.

“Danas smo štetu prijavili policiji. Ja nisam čuvar koji stalno sedi i gleda u video-nadzor. On se takođe ne nalazi samo na jednom mestu”, objasnio je Seger.

Dvorište u OŠ “Kralj Aleksandar Prvi” u Požarevcu je po rečima direktora jedno od najlepših u Požarevcu. Deo tartana na igralištu je takođe otkinut, tvrdi on, ali nije siguran da li se to desilo isto veče.

“Šta bi čovek trebalo da očekuje od takvog deteta ili čoveka sutradan? Želim da skrenem pažnju na vaspitanje, jer će možda neki roditelj prepoznati svoje dete na tom motoru, pa će ga pitati šta radi kada izađe u grad”, rekao je Seger.

Po njegovim rečima, svake godine se dese slične situacije. Osnovna škola “Kralj Aleksandar Prvi” nije usamljena u ovom problemu – i u drugim školama dešavale su se slične situacije. Uglavnom su za njih krivci stariji sugrađani koji se okupljaju u dvorištima škola noću, iako su kapije zaključane.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top