Požarevljanin učesnik programa „Branitelji i braniteljke manjinskih prava“

Požarevac

Društvo

Požarevljanin učesnik programa „Branitelji i braniteljke manjinskih prava“

Foto: A. Stojanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Na programu je učestvovalo 20 diplomiranih pravnika, studenata završnih godina i postdiplomskih studija pravnih fakulteta u Srbiji.

Učesnik na ovom programu bio je i Požarevljanin Aleksandar Stojanović, student Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

,, Dosta sam naučio i proširio svoje znanje o ljudskim pravima i slobodama na praktičnim vežbama, kojih na fakultetu nemamo u dovoljnoj meri. Predavanja su nam držale sudije Apelacionog suda u Kragujevcu, Vrhovnog kasacionog suda, imali smo i posetu Višem sudu i Zaštitniku građana Kragujevca,  što je bilo veoma korisno i interesantno, s obzirom da Požarevac još uvek nema svog Zaštitnika građana. Smatram da će mi stečeno znanje puno značiti u budućoj profesiji“, kazao je za Stojanović za portal E-Braničevo.

Aleksandar Stojanović, student Pravnog fakulteta u Kragujevcu

Program „Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji“ održan je u Kragujevcu od 26. novembra do 1.  decembra ove godine u organizaciji Instituta za evropske poslove, uz podršku ambasade SAD u Srbiji. U toku programa učesnici su stekli potrebno znanje o različitim manjinskim grupama u Srbiji i bili su u prilici da se bolje upoznaju sa poteškoćama i izazovima sa kojima se pripadnici manjina svakodnevno suočavaju. Takođe,  upoznali su se sa metodama institucionalne zaštite ljudskih prava u Srbiji, kao i na koji način mogu pomoći osobama čija su prava narušena.

Jedno od predavanja

Continue Reading
Povezane teme...
To Top