Požarevljanka (59) novoobolela od Covida 19

Braničevo

Društvo

Požarevljanka (59) novoobolela od Covida 19

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Zavodu za javno zdravlje Požarevac danas je stigao samo deo rezultata za uzorke uzete 3. i 4. aprila, dok se preostali očekuju.

"Među novoobolelima je samo jedna žena iz Požarevca, stara 59 godina. Ona je najpre bila u požarevačkoj bolnici, a potom je prebačena u Beograd", potvrdila je za E-Braničevo dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.  
Ona kaže da je stigao samo deo rezultata i da prema njima u drugim opštinama Braničevskog okruga nema novoobolelih.
Pod medicinskim nadzorom u Braničevskom okrugu trenutno je 1606 osoba.
Do sada je i 40 zdravstvenih radnika bilo pod medicinskim nadzorom zbog kontakata sa obolelima. Jedan broj njih je testiran i očekuju se rezultati,a do sada nije bilo potvrđenih slučajeva među medicinskim osobljem.
Njima čim istekne izolacija od 14 dana radimo test, bez obzira da li imaju simptome. Ako je rezultat negativan, mogu da se vrate na posao“, kaže dr Jovanović.
Inače, 3. i 4. aprila na ispitivanje je  poslato 30 uzoraka iz Podunavskog i Braničevskog okruga,a stigli su rezultati samo za osam.

Na konstataciju da je dr Kon danas u 15 sati saopštio da u Požarevcu ima 13 obolelih od virusa korona, dr Ana Jovanović kaže da ZZJZ na čijem je čelu nema takve informacije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top