Požarevljanka osvojila srebrnu medalju na filozofskoj olimpijadi

Požarevac

Društvo

Požarevljanka osvojila srebrnu medalju na filozofskoj olimpijadi

Foto: Fejsbuk Požarevačka gimnazija

How Good Of A Friend Are You Really?

Marija Pavlović, učenica Požarevačke gimnazije, osvojila je srebrnu medalju na filozofskoj olimpijadi i predstavljaće Srbiju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Sloveniji.

Filozofska olimpijada je takmičenje koje ima za cilj, pored popularizacije filozofije, razvijanje  filozofske radoznalosti učenika, kao i kritičkog i kreativnog  mišljenja, promišljanje o filozofskim problemima u nauci, društvu i  umetnosti savremenog sveta i intelektualna razmena među mladim  ljudima različitih zemalja. 

Kako bi učenici iz Srbije učestvovali na ovom prestižnom takmičenju, Požarevačka gimnazija i Srpsko filozofsko društvo, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, već 10 godina  organizuju  nacionalne kvalifikacije po  propozicijama i ciljevima koji odgovaraju onima na Međunarodnoj  filozofskoj olimpijadi.

Ove godine  13. marta održana je deseta  Srpska olimpijada filozofije, kao onlajn takmičenje. U finalnom takmičenju učestvovalo je 19 učenika i učenica iz gimnazija i srednjih stručnih škola Srbije.

Andrej Jovičević iz Prve beogradske gimnazije osvojio je zlatnu, a Marija Pavlović, učenica  Požarevačke gimnazije, srebrnu medalju. Oni će predstavljati Srbiju na  Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Sloveniji koja će biti održana u periodu od 27. do 30.maja, takođe kao onlajn takmičenje.

To Top