Preminuo jedan pacijent od koronavirusa u požarevačkoj bolnici, kapaciteti puni

Braničevo

Društvo

Preminuo jedan pacijent od koronavirusa u požarevačkoj bolnici, kapaciteti puni

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno je smešteno 209 pacijenata sa simptomima koronavirusa, što je praktično maksimum za normalno funkcionisanje i pružanje adekvatnog lečenja od strane zdravstvenih radnika, saopštavaju iz Opšte bolnice Požarevac.

„U poslednja 24 sata imali smo prijem 16 novih pacijenata, od kojih deset iz Braničevskog okruga, što ukazuje na povećano širenje zaraze među lokalnim stanovništvom, zbog čega apelujemo na savesno ponašanje svih građana i primenu svih mera zaštite, prevashodno smanjenje kontakata i nošenje maski“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, oko polovina njih je pozitivna na kovid 19, a jedan broj rezultata se očekuje uskoro. Trenutno su četiri pacijenta na respiratorima sa tendencijom povećanja tog broja, jer često dolazi do pogoršanja kliničke slike. Ukupan broj respiratora u kovid bolnici je 9, kažu iz ove ustanove.

U prethodnoj noći preminuo nam je jedan pacijent, 1956.godište, koji je bio na respiratoru. On nije sa područja Braničevskog okruga. I dalje su nam sva kiseonična mesta zauzeta jer sve više pacijenata ima potrebu za dodatnim kiseonikom“, stoji u saopštenju.

Kada je reč o našim zdravstvenim radnicima, trenutno je hospitalizovana jedna medicinska sestra kod koje infekcija još nije potvrđena,rezultat testa se čeka.  Dve medicinske sestre su kovid pozitivne sa lakšim simptomima i nalaze se na kućnom lečenju. Još dva zdravstvena radnika nalaze se u kućnoj izolaciji zbog kontakata sa zaraženima, a dvoje zaposlenih koji su izlečeni od kovida 19 uskoro se vraćaju na posao.

Svi naši radnici kod kojih je infekcija potvrđena ili se sumnja da su inficirani, u dobrom su stanju“, kažu iz ove zdravstvene ustanove.

U „zelenoj zoni“ van kovid bolnice trenutno je hospitalizovano 109 pacijenata i reč je mahom o težim slučajevima, onkološkim, neurološkim, hirurškim pacijentima...

To Top