Projekat vredan 150 hiljada evra za podsticanje romskog preduzetništva

Požarevac

Društvo

Projekat vredan 150 hiljada evra za podsticanje romskog preduzetništva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru projekta raspisana su dva javna poziva koja su otvorena do 18.februara.

Grad Požarevac kroz projekat Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, sprovodi mere „Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja“. Partnerska organizacija na ovim aktivnostima je Udruženje Roma Braničevskog okruga iz Požarevca.

Aktivnosti su započete 1. oktobra 2019. godine i trajaće do kraja 2020. godine, a vrednost projekta je 150.000,00 evra. Glavni cilj jeste stvaranje pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavljenih sa tržišta rada  i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.

,,U okviru ovog projekta raspisana su dva javna poziva - za izbor i dodelu subvencija preduzetnicima, mikro i malim preduzećima i javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija  za samozapošljavanje. Oba javna poziva raspisana su 28. januara i otvorena su do 18.februara. Uslovi i visina sredstava koja se dodeljuju su jasno iskazani u samim javnim pozivima, ali nije na odmet istaći da će se sredstva koristiti za finansiranje nabavke opreme/mašine za najmanje 10  pravnih lica u pojedinačnim iznosima do 5.000 eura, dok će se sredstva za započinjanje poslovanja koristiti za nabavku opreme/mašine radi ostvarenja poslovnih planova za najmanje 10   fizičkih lica u pojedinačnim iznosima do 6.000 eura“, kaže Danijela Tufegdžić, članica projektnog tima i savetnica u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Požarevac.

Svaka pomoć pri konkurisanju je obezbeđena od strane članova projektnog tima. Pomoć se može dobiti i od zaposlenih u Udruženju Roma braničevskog okruga, kao i u prostorijama Gradske opštine Kostolac i prostorijama Kancelarije za romska pitanja u Kostolcu.

To Top