Promocija „Instituta za ženski sport“ krenula iz Požarevca

Požarevac

Događaji

Promocija „Instituta za ženski sport“ krenula iz Požarevca

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Proslavljena srpska košarkašica i selektor ženske košarkaške reprezentacije, Marina Maljković, posetila je Požarevac povodom promocije i početka saradnje „Instituta za ženski sport“ sa gradom i sportskim klubovima na teritoriji grada.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, rekao je da počinje popularizacija ženskog sporta u gradu sa ciljem da Požarevac bude partner sa ovim institutom čiji je idejni tvorac Marina Maljković, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

Saša Pavlović

„Cilj nam je da omasovimo ženski sport, da devojčice dovedemo na naše sportske terene i da uz bavljenje sportom deca žive zdravim životom“, rekao je Pavlović.

Marina Maljković kaže da Požarevac ima razumevanje za sport i ono što sport donosi društvu.

Marina Maljković

„Požarevac razume važnost ženskog sporta, a „Institut za ženski sport“ je nešto što je za mene ogromna čast da postoji, nakon pokreta za žensku košarku „Marina Maljković“, ovo je priča koja je podržana od Vlade na pravi način da u svim sportovima omogućimo deci da se potpuno besplatno bave sportom po njihovom izboru. Krećemo iz Požarevca sa rukometom koji je posebno popularan u poslednje vreme, treba da sklonimo decu sa ulice i da ih uvedemo u svet pravih vrednosti, da ih treneri, koji prolaze kroz naš ozbiljan program, nauče osnovnim životnim vrlinama. Nadam se da će Požarevac biti ozbiljan partner „Insitutu za ženski sport“ i da ćemo imati mnogo devojčica koje ćemo uvesti u razne sportove“, rekla je Maljković i pozvala sve devojčice iz grada i okolnih mesta da se priključe klubovima i besplatno treniraju.

Pored Marine Maljković i Saše Pavlovića, treningu devojčica iz rukometnog kluba „Nemanjić“ prisustvovali su narodni poslanici Ana Miljanić i Boris Bursać, član Gradskog veća zadužen za sport Milan Jović i predsednik Sportskog saveza Požarevca, Zlatan Kostić.

To Top