Proradile su lokalne pijace, a paralelno se razvija i Lokalni  Pazar

Braničevo

Ekonomija

Proradile su lokalne pijace, a paralelno se razvija i Lokalni Pazar

Foto: RRA

How Good Of A Friend Are You Really?

Trenutno je najveći broj proizvođača sa teritorije opština Petrovac na Mlavi, Smederevska Palanka, Veliko Gradište i grada Požarevca.

Od kad je stavljen u funkciju pre osam dana, na internet portalu Lokalni Pazar (www.lokalnipazar.rs) registrovalo se preko 40 novih proizvođača iz svih krajeva regiona Braničevo-Podunavlje. Aktuelna ponuda na portalu obuhvata različito sveže i prerađeno voće i povrće, rasad i sezonsko cveće, mlečne proizvode, proizvode od meda, kao i vina, rakije i domaće kolače i slatkiše. Svi proizvođači su dostupni putem telefona i preko 80% njih vrši dostavu lično na teritoriji svoje opštine/grada.

Obzirom na činjenicu da je portal od njegovog postavljanja zabeležio preko 2.000 poseta, Lokalni Pazar je na dobrom putu da se razvije u efikasan on-line servis posredstvom kojeg će značajno biti unapređena kupovina lokalnih proizvoda, a time i podrška svih nas lokalnim proizvođačima. I to ne samo za vreme trajanja epidemije koronavirusa, već i u budućnosti, obzirom da je aktuelna situacija svakako potvrdila neophodnost i efikasnost Internet promocije, prodaje i poslovanja uopšte.

„Pozivamo sve zainteresovane proizvođače iz regiona Braničevo-Podunavlje da prijave svoju ponudu popunjavanjem prijavnice dostupne i na portalu ili telefonskim pozivom osobi koja je u lokalnoj samoupravi zadužena za poljoprivredu. Na taj način imaće mogućnost da svoje proizvode besplatno oglašavaju na portalu i društvenim mrežama, budu vidljiviji svojim komšijama i deo nove priče o povezivanju unutar regiona Braničevo-Podunavlje“, kažu iz RRA Braničevo – Podunavlje.

Svi zainteresovani kupci mogu da prate novosti na lokalnom pazaru putem društvenih mreža Facebook i Instagram, potraže željene proizvode kod svog komšije putem računara ili mobilnog telefona i dogovore preuzimanje kvalitetnih, domaćih proizvoda.

Kupujmo lokalno, podržimo jedni druge, osnažimo našu zajednicu!

To Top