Lokalni zalogaj - novi projekat za razvoj gastronomske ponude

Braničevo

Društvo

Lokalni zalogaj - novi projekat za razvoj gastronomske ponude

Foto: logo

How Good Of A Friend Are You Really?

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ započela je implementaciju novog projekta sa ciljem da unapredi konkurentnost regionalne turističke privrede i podrži razvoj sektora turizma u celini. Javni poziv otvoren je do 30. avgusta.

Vrednost projekta iznosi 50.000 evra, a realizuje se u periodu od 01.08.2023. – 31.01.2024. godine.

U fokusu projekta su razvoj i marketing autentične regionalne gastronomske ponude, odnosno njen plasman kao jedinstvenog regionalnog turističkog proizvoda. Projekat će tako:

 1. Ojačati kapacitete lokalnih aktera – ugostiteljskih objekata i proizvođača hrane, vina i rakija
 2. Poboljšati njihovu međusobnu saradnju u okviru nedavno uspostavljene mreže "Lokalni zalogaj"
 3. Unaprediti jedinstveni regionalni brend "Lokalni zalogaj" i isti promovisati na ciljanim lokalnim tržištima
 4. Osnažiti gastronomsku ponudu inovativnim jelima, razvijenim na osnovu tradicionalne kuhinje i autentičnih lokalnih proizvoda, kao i lokalne aktere za njihovu dalju promociju
 5. Podržati savetodavnim uslugama lokalne aktere u daljem razvoju njihovih usluga i proizvoda.

Minimum 15 učesnika u projektu moći će da se prijave putem javnog poziva i imaće priliku da koriste:

 1. Različite usluge poslovne podrške (obuke, mentoring)
 2. Novorazvijene recepte regionalnih brend-jela
 3. Budu zastupljeni kao deo mreže Lokalni zalogaj u zajedničkoj digitalnoj i direktnoj promotivnoj kampanji (brending materijali, štampani materijali, promocija na Internetu, društvenim mrežama i organizovanim događajima)
 4. Dobiju besplatan pristup aplikaciji Lokalni zalogaj koja služi lakšoj komunikaciji ugostitelja i dobavljača

Projekat će osim preduzetnika, privrednika i poljoprivrednih gazdinstava uključiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija, koji će aktivno učestvovati u promociji novog regionalnog turističkog proizvoda.

Javni poziv za učešće u projektu "Lokalni zalogaj"

Cilj projekta je podržati umrežavanje i saradnju minimum 15 aktera aktivnih u sektoru turizma i proizvodnji hrane i pića iz regiona Braničevo-Podunavlje, koji bi predstavljali bazu novog regionalnog turističkog gastronomskog proizvoda.

Pravo na učešće imaju:

 1. Preduzetnici i privrednici registrovani na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje, koji posluju u sektoru turizma, ugostiteljstva i proizvodnje hrane i pića
 2. Vinarije i destilerije koje su uredno registrovane za proizvodnju alkoholnih pića u referentnim nacionalnim registrima
 3. Poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom hrane i bezalkoholnih pića, posebno ukoliko su aktivna i u sektoru pružanja turističkih usluga (degustacije, posete i sl.)
 4. Udruženja proizvođača hrane i pića, udruženja aktivna u sektoru turizma i poovezanim aktivnostima

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave putem mejla: [email protected], tako što će da dostave svoje osnovne podatke:

 1. Naziv i adresa objekta
 2. Ime i prezime vlasnika/nosioca gazdinstva/kontakt osobe
 3. Kontakt telefon
 4. Kontakt mejl

Rok za prijavu je 30. avgust 2023. godine.

Realizaciju „Podrške konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ podržao je projekat  „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ koji je usmeren na razvoj turizma u Srbiji. Podrškom turističkom sektoru, projekat će omogućiti da se turistički potencijal što više iskoristi i time doprinese otvaranju novih radnih mesta. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

To Top