Proširene naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Aleksinac

Braničevo

Info

Proširene naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Aleksinac

Foto: JP Putevi Srbije

How Good Of A Friend Are You Really?

Usled konstantnog povećanja saobraćaja u Republici Srbiji, kao i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, JP „Putevi Srbije“ je pokrenulo projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji.

Pored čeone naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16. maja, u ovoj godini su proširene i sledeće naplatne stanice:

•  Bočna naplatna stanica  Požarevac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih tri ostrva - četiri saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za tri nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je šest ostrva - sedam saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 metara kvadratnih iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

•  Bočna naplatna stanica  Smederevo na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih dva ostrva - tri saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za dva nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je četiri ostrva - pet saobraćajnih traka i novi prizemni upravni objekat od 100 metara kvadratnih.

•  Bočna naplatna stanica  Aleksinac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećeg jednog ostrva - dve saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za dva nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je tri ostrva - četiri saobraćajne trake i novi prizemni upravni objekat od  50 metara kvadratnih.

Na naplatnoj stanici Obrenovac završena je prva faza proširenja u kojoj je ova naplatna stanica proširena za dve saobraćajne trake.

Projekat proširenja naplatnih stanica u Republici Srbiji predstavlja još jednu vrednu investiciju JP „Putevi Srbije“ koja će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja.                                              

 

To Top