Protest i blokada saobraćaja u Požarevcu (FOTO i VIDEO)

Požarevac

Događaji

Protest i blokada saobraćaja u Požarevcu (FOTO i VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas su širom Srbije održani protesti i blokade saobraćaja sa zahtevom da se povuku zakoni o referendumu i eksproprijaciji. U Požarevcu se okupilo nekoliko stotina ljudi i protest je protekao bez incidenata.

Ekološki aktivisti, predstavnici opozicionih političkih stranaka i građani počeli su da se okupljaju kod kružnog toka u centru Požarevca u 13 časova. Stefan Vukić, član Ekološkog društva „Prijatelji Čačalice“, istakao je razloge današnjeg protesta.

„Mi želimo da se povuče Zakon o referendumu i Zakon o eksproprijaciji. To je ono što mi podržavamo i zbog čega smo se danas okupili“, naglasio je Vukić.

 

Stefan Vukić

Pored toga, on je skrenuo pažnju i na ekološke probleme u Požarevcu i Braničevskom okrugu zbog kojih su građani danas izašli na ulice - Zi Đin koji uništava reku Pek,  spalionica opasnog otpada, izgradnja regionalne deponije u Kličevcu, mini hidroelektrane na Mlavi i eksploatacija zlata na Beljanici kod Žagubice.

Transparenti sa jasnim porukama

Oko 14 časova okupljeni građani krenuli su u protestnu šetnju od kružnog toka, preko Tabačke čaršije, Trga Radomira Vujovića i Čede Vasovića do kružnog toka kod „Stop šopa“ gde su se zaustavili i blokirali saobraćaj oko 30 minuta.

Blokiran saobraćaj

Potom se kolona vratila istim putem nazad do kružnog toka u centru Požarevca. Sa terasa obližnjih zgrada mogao se čuti zvuk udaranja o šerpu, kao znak podrže protestu.

Bilo je i nekoliko pokušaja provokacije, međutim, protestna šetnja je protekla bez incidenata. Policija je bila prisutna na svim lokacijama i preusmeravala je saobraćaj.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top