Gde su nestali izvođači radova?

Požarevac

Saopštenja

Gde su nestali izvođači radova?

Foto: Stranka slobode i pravde

How Good Of A Friend Are You Really?

Pre više od mesec dana započeti su radovi na rekonstrukciji trotoara u ulicama Moše Pijade i ulici Voje Dulića. Nakon uklanjanja postojeće i postavljanja nove podloge radovi su stali. Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac pitaju gradonačelnika ko su izvođači i gde su nestali?

„Iako na mestu izvođenja radova nema tabli koje bi označile ko je izvođač radova a ko investitor, te koliko će radovi na ovim izuzetno prometnim saobraćajnicama trajati, ipak smo očekivali da se isti u nekom primerenom roku izvedu. Ali izgleda da ni to nije moguće, jer već dvadeset dana na ovim gradilištima izvođača radova nema. Nestali su bez traga i niko ne zna kada će se vratiti i završiti započeto“, piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

Kako se dalje navodi u saopštenju, u Požarevcu nema nijedne kapitalne investicije već devet godina iako je budžet grada narastao na iznos od preko 40 miliona evra, očigledno je da nema kapaciteta, ni da se najobičniji trotoari izgrade. Zato su, kako kažu iz ove stranke, prinuđeni da postavljaju pitanja gradonačelniku koji je odgovoran za ovakvo stanje.

„Gradonačelniče, znate li ko su izvođači radova? Gde su nestali  i zašto ne rade svoj posao? Da li izvođač radova uopšte raspolaže dovoljnim brojem prijavljenih radnika? Ako iz nekog razloga ne možete vi, dajte nalog svojim službama da ih nađu i vrate na gradilište kako bi završili započeto. Vlasnici prodavnica i građani zbog ovakvog nemara trpe štetu“, navodi se u saopštenju.

To Top