Prvi park za pse uskoro u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Prvi park za pse uskoro u Požarevcu

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Završeno je uređenje parka za pse u Požarevcu. Ovih dana očekuje se otvaranje.

Park za pse se nalazi na početku ulice Šesta, sa leve strane, pored Spomen parka Čačalica. Ograđen je, veličine je 40x60 metara, i podeljen na dva dela. U jednom delu se nalaze sprave za vežbanje pasa, a drugi služi za istrčavanje. Oko parka su postavljene klupe i zasađeno je drveće.

Park za pse

“Smatrali smo da je ova lokacija dobra jer dosta ljudi šeta pse na Čačalici, a i nalazi se u sklopu šireg centra grada tako da će i oni koji inače izvode pse u gradski park moći da je koriste. Razgovarali smo o tome prethodno sa udruženjima i vlasnicima pasa”, kazao je za E-Braničevo Bojan Dinić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo.  

Radovi na uređenju parka su završeni ali još uvek nije u funkciji. Po Dinićevim rečima, otvaranje se očekuje krajem ove nedelje i svako će moći da ga koristi besplatno ali po određenim pravilima.

Šta je zabranjeno, a šta dopušteno

Park za pse je investicija koju su sproveli grad Požarevac, JKP “Komunalne službe” i KPZ Zabela i, po Dinićevim rečima, tu se ova priča ne završava.

“Verujem da će park za pse da zaživi i zato već sada planiramo da napravimo na još nekim lokacijama u gradu koje ćemo tek definisati u narednom periodu”, zaključio je Dinić.

To Top