Računovođe imaju još 12 meseci da usklade poslovanje

Braničevo

Ekonomija

Računovođe imaju još 12 meseci da usklade poslovanje

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo finansija pozvalo je sva pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga u Srbiji, a još nisu ispunili zakonsku obavezu i uskladili poslovanje sa Zakonom o računovodstvu, da blagovremeno podnesu zahtev za dobijanje dozvole za pružanje računovodstvenih usluga i upišu se u Registar pružalaca računovodstvenih usluga, piše RTS.

"Podsećamo da su pravna lica, odnosno preduzetnici koji imaju registrovanu pretežnu delatnost za pružanje računovodstvenih usluga, dužni da usklade svoje poslovanje sa odredbama Zakona o računovodstvu, najkasnije u roku od tri godine od dana stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 1. januara 2023. godine", saopštilo je Ministarstvo finansija, prenosi RTS.

To znači, navodi se, da pomenuta pravna lica i preduzetnici do tada moraju imati izdatu dozvolu za pružanje računovodstvenih usluga od strane Komore ovlašćenih revizora i biti upisani u Registar pružalaca računovodstvenih usluga koji vodi Agencija za privredne registre (APR), piše RTS.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

To Top